Greek Mule

Ouzo, dat is een liefde en haat relatie voor velen.

Het doelpubliek is beperkt, maar zeer loyaal.
Ouzo een destillaat van kruiden, die alleen maar goed zijn voor je lichaam.
Steranijs is het hoofdingrediënt. Dit bezorgt je (met mate) een goede nachtrust, een minder kretsende keel, minder hoestbuien, een kalme maag,…

Combineer dit met gember, en je hebt een Gezondheid Bom.

Greek Mule

  • 5 cl Plomari OUZO
  • 15 cl Ginger beer
  • sap van 1/4 citroen
  • garneer met steranijs en framboos

Cheers

Vallina

Loukoumagic

Loukoumi is ons Grieks Turks fruit

Maak er een lekkere siroop van.
Loukoumi in suikerwater (1op 1) laten smelten.
Inkoken tot de gewenste dikte.

Loukoumagic

  • 5cl Vallina’s Gin
  • 3cl Loukoumi Siroop
  • 2cl citroensap
  • druppel rozenolie
    • shake en strain in een mooi martini glas of champagne coup

Dit is een simpele sour (zoet zuur)
Vervang de olie door bitters voor wat meer pit!

Gincerely Yours

Vallina

Happy Blue

Wil je graag je kleine prins en prinsesjes extra blij maken…?
Dat kan soms met de simpelste dingen. In mijn geval een lekker drankje.

Mijn zoontje Nicola is er zot van. Hij wil later ook drankjes maker worden.

Hij weet heel goed wat hij lekker vindt, en zegt het me graag.
Mama ik wil het wat zuurder, of wat zoeter.
Van dit Blauwe drankje werden ze helemaal Happy.
Ik had op deze bewuste avond, 4 grote Prinsen en 1 Prinses in  huis.

Om ze even tot rust te brengen maakte ik een heerlijk alcohol vrij drankje.

Happy Blue

  • 3 cl 0% Blue Curacao
  • 3 cl citroensap
  • 1 cl gemberlimonade
  • 1 thee lepel Griekse Yoghurt
  • Blenden met ijs
  • Strainen in een mooi glaasje…
    • Niet te veel gember limonade in de blender, want…. 🙂

Geniet van de blije gezichtjes

Vallina

 

Magic Gin & Tonic

We blijven in de Gin Tonic sfeer
Maar we gaan de deze wat opdrijven. En het magisch maken.

Magische momenten creëer je zelf. Soms met een beetje hulp.

Hier hielp Thee sommelier Jess Van Humbeeck – van Thee Met Een Verhaal – mij.
Ze bezorgde me thee om Vallina’s Gin Tonic nog meer magie te geven.

  • 5 cl Vallina’s Gin
  • 15 cl Premium Tonic
  • 4 Kittelbloemetjes
  • Veel ijs
    • laat de kittel bloemetjes even infuseren met je gin. Deze gaat mooi blauw kleuren.
    • Vul je glas met ijs en voeg de gin toe.
    • Wacht met de tonic toe te voegen tot je bij je gasten komt. Of laat ze het zelf doen.
    • De Gin zal samen met de kittel bloem reageren met de tonic en mooi roze kleuren.

 

Veel succes, en enjoy

Gincerely yours
Vallina

Winter Gin & Tonic

Vallina’s Winter G&T

Soms wandel ik door het restaurant, kom ik voorbij een plek, en gaat er een lichtje branden.
Dit gebeurde nu ook, toen ik voorbij mijn wijnen wandelden. Mijn ogen en gedachten vielen op de rode wijn. Rode wijn, gluwein, warm, winter, kruidig, siroop…
Voila en daar heb je het.
Een rode wijn siroop.

Waanzinnig lekker

  • 5 cl Vallina’s Gin
  • 15 cl Premium Tonic
  • 5 cl Rode wijn siroop

Veel ijsblokjes in je glas, een herbruikbaar rietje, en daar ga je.

Vallina’s Rode wijn siroop

  • 500 ml droge rode wijn
  • 500 g suiker
  • eetlepel kruidnagel
  • theelepel venkelzaad
  • 2 steranijs
  • 1 kaneel stokje
    • laat weg waar je niet van houd

Laat goed inkoken, want de alcohol moet verdampen. Kijk naar de dikte van de siroop die je wilt bekomen.
Wanneer de vloeistof tot gewenste dikte is ingekookt voeg je nog de zeste van 1 citroen toe.
Laat afkoelen, en zeef het mengsel!

Laatje inspireren door alles wat mogelijk is.

Gincerely Yours

Vallina

Pop Corny

Pop Corny

Een melige cocktail. Simple, klassiek, speels.
Classic SOUR

  • 5 cl Vallina’s Gin (of een andere spirit)
  • 3 cl popcorn siroop
  • 3 cl citroensap
  • 1 eiwit

Dry shake eerst je eiwit. Voeg dan al de andere ingrediënten toe, en shake nog eens.
Double strain in een mooi coupje. En werk af met een mooie bloem.

Ik werd geïnspireerd door de jongens van het Hasselts cocktail bedrijf Sips N Soda.
Maandag werd er door hun een opfrissing cursus cocktails gegeven. Met name “Winter cocktails”.

We vertrokken vanuit basis 3 siropen om heerlijke cocktails te maken. Het siroopje dat me bijbleef kan je wel raden.

Popcorn Siroop by Sips N Soda

  • Hand vol mais
  • Plantaardige olie
  • 500 g suiker
  • 500 ml water

Pof de mais met de olie. Zorg dat het meeste gepoft is en voeg er al een deel suiker aan toe. Roer dit nog even om, de suiker gaat lekker caramelizeren. Dit is nog een andere dimensie qua smaak.
Voeg dan het water en de overige suiker toe. Breng het even aan de kook, en haal de mengeling dan van het vuur. (steeds omroeren)
Laat dit een halve dag infuseren / afkoelen. Strain, en gebruiken maar.

Laat me weten als je deze siroop hebt gemaakt. Ze is gewoon weg heerlijk…

Gincerely Yours

Vallina