Pop Corny

Pop Corny

Een melige cocktail. Simple, klassiek, speels.
Classic SOUR

  • 5 cl Vallina’s Gin (of een andere spirit)
  • 3 cl popcorn siroop
  • 3 cl citroensap
  • 1 eiwit

Dry shake eerst je eiwit. Voeg dan al de andere ingrediënten toe, en shake nog eens.
Double strain in een mooi coupje. En werk af met een mooie bloem.

Ik werd geïnspireerd door de jongens van het Hasselts cocktail bedrijf Sips N Soda.
Maandag werd er door hun een opfrissing cursus cocktails gegeven. Met name “Winter cocktails”.

We vertrokken vanuit basis 3 siropen om heerlijke cocktails te maken. Het siroopje dat me bijbleef kan je wel raden.

Popcorn Siroop by Sips N Soda

  • Hand vol mais
  • Plantaardige olie
  • 500 g suiker
  • 500 ml water

Pof de mais met de olie. Zorg dat het meeste gepoft is en voeg er al een deel suiker aan toe. Roer dit nog even om, de suiker gaat lekker caramelizeren. Dit is nog een andere dimensie qua smaak.
Voeg dan het water en de overige suiker toe. Breng het even aan de kook, en haal de mengeling dan van het vuur. (steeds omroeren)
Laat dit een halve dag infuseren / afkoelen. Strain, en gebruiken maar.

Laat me weten als je deze siroop hebt gemaakt. Ze is gewoon weg heerlijk…

Gincerely Yours

Vallina

 

Leave a comment

Geef een reactie